Ingrediente
2 vinete
2 ardei
1 ceapa
1 catel usturoi
15 masline verzi
400 g rosii
45 ml otet de vin
1 lingurita de zahar
Sare
Frunze de telina
Preparare
Spalati vinetetle, taiati-le in bucati, puneti-le intr-un vas cu apa
rece, presarati o lingurita de sare. Tineti-le o ora sub apa.
Strecurati-le bine.
Curatati usturoiul, caliti-l in 4-5 linguri ulei, adaugati vinetele timp de 10 minute.
Scoateti vinetele si lasati-le sa se scurga de ulei. Spalati ardeii,
taiati-i bucati. Curatati ceapa, taiati-o bucati. Caliti-o in 4 linguri
de ulei, adaugati ardeii si tineti-i 10 minute. Scoateti ardeii si
ceapa. Varsati rosiile in aceeasi tigaie si puneti-le pe foc 10 minute.
Adaugati vinetele, ardeii, maslinele, otetul, zaharul si sare dupa gust.
Tineti-le 10 minute, varsati totul in borcane. Sterilizati o jumatate
de ora.
Puteti sa o mancati rece sau mai putin rece. Serviti ca aperitiv sau alaturi de friptura, peste, orez sau salata de paste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu